قوانینی که اداره مهاجرت برای استارتاپ ویزا دارد خیلی واضح است و حتما آنها را مطالعه کنید تا به راحتی پیچانده نشوید. به هرحال هر کسی بخواهد شما را بپیچاند، در اولین مرحله، چند نکته در تضاد با آن متن های اداره مهاجرت می گوید و واکنش شما را می بیند تا بفهمد شما در چه حدی از قوانین اطلاع دارید و بعد مرحله به مرحله دروغ های بزرگتر می گوید.

۱. کارکردن: مثلا فردی که عضو تیم است، تا قبل از PR شدن، نباید در جای دیگری در کانادا کار کند یا تحصیل کند البته همسرش می تواند در هر جایی کار کند و برای فرزندانش هم تحصیلات رایگان است. بنابراین وقتی به شما بگویند شما عضوی از استارتاپ می شوید و وارد کانادا می شوید و در هر جایی خواستید بلافاصله کار می کنید، اگر منظورشان قبل از PR شدن است، دروغ است ولی اگر منظورشان بعد از PR شدن است، راست می گویند.

۲. تحصیل کردن: مثل کار کردن است که بعد از PR شدن، عضو استارتاپ می تواند تحصیل هم بکند.

۳. گرفتن نامه حمایتی به عنوان آخرین مرحله اصلی مهاجرت: گرفتن نامه حمایتی، یک مرحله مهم از مراحل مهاجرت در استارتاپ است ولی به هیچ وجه آخرین مرحله نیست بلکه اولین مرحله است. پس از گرفتن نامه حمایتی، باید در حدود دو سال، به صورت کاملا جدی، روی استارتاپ به صورت شبانه روزی کار انجام شود  و هر ماه گزارش های سخت گیرانه ای با جزییاتی در مورد پیشرفت استارتاپ تهیه شود که در صورت درخواست آفیسر اداره مهاجرت همه آنها برای بررسی جمع آوری می شود و براساس آنها، آفیسر در مورد دادن یا ندادن اقامت دایم به اعضای استارتاپ تصمیم می گیرد. بنابراین در صورتی که در این حدود دو سال، کارها به صورت مناسبی توسط تیم استارتاپ جلو نرود و وکیل بگوید یک تیم دیگر در حال کار است و اعضا هیچ اطلاعی از آن نداشته باشند، تقریبا می توان اطمینان داشت که به PR ختم نمی شود!

۴. گرفتن نامه حمایتی با رابطه: به هر حال رابطه می تواند تاثیر داشته باشد مانند دیگر کارهایی که در سطح کسب و کارهای دنیا به هرحال رابطه ها تاثیر دارند ولی سازمان هایی که نامه حمایتی می دهند (مانند انکوباتورها) باید تیم و استارتاپ را ارزیابی کنند و اگر در ارزیابی، کم کاری کرده باشند، بعدا ممکن است آفیسر اداره مهاجرت قبول نکند و برای Peer Review هم بفرستد و آنها هم گزارش بدهند که این انکوباتور در ارزیابی اولیه کم کاری کرده است.

۵. داشتن آشنا در اداره مهاجرت: ممکن است واقعا با یک نفر در اداره مهاجرت، آشنا باشند ولی او نمی تواند برای اینها کاری را انجام دهد. یادتان باشد که کانادا، کشور قانون است.

۶. دورزدن قوانین اداره مهاجرت کانادا: آگاه باشید که دورزدن قوانین، جرم است و در صورتی که ثابت شود می تواند حتی PR شما را باطل کند بنابراین اصلا دنبال کار خلاف نباشید. حتما دقت بفرمایید که روش کار کانادا با ایران خیلی متفاوت است. در کانادا وقتی یک سازمان یا وکیل یا متقاضی یا هر فردی، خلاف می کند، بلافاصله با او برخورد نمی کنند بلکه تا چند سال کلیه فعالیت های او را زیر ذره بین می گذارند و مدارک زیادی جمع می کنند. بعد او را به دادگاه می کشانند و با مدارک زیادی که جمع کرده اند، به صورت ناگهانی او را بدبخت می کنند! بنابراین خیلی بترسید که به شما بگویند” وکیلی هست که با انکوباتوری آشنایی دارد و برای شما درست می کند”. همین الان تعدادی از وکلای (ایرانی و غیرایرانی) را می توانید روی اینترنت ببینید که تا همین چند ماه پیش چقدر تبلیغ برای استارتاپ ویزا و مهاجرت می کرده اند و الان توسط دولت کانادا کلا از وکالت مهاجرت، کنار گذاشته شده اند!

شما باید در چارچوب قانون حرکت کنید. مثلا اگر می خواهید پول بدهید و با استارتاپ ویزا اقدام کنید، باید دقیقا همان روشی که برای استارتاپ ویزای واقعی هست را انجام دهید و در کلیه مراحل، در جریان همه موارد باشید. فرض کنید که خواسته اید در ایران شرکت بزنید و بررسی کرده اید و چند شریک فنی خوب پیدا کرده اید و سرمایه گذاری کرده اید. هر چقدر برای انتخاب این شرکا و نظارت بر کارهای شرکت باید وقت بگذارید و دقت کنید، برای کارهای استارتاپ هم باید همانقدر وقت بگذارید. روش کلاهبرداری استارتاپ ویزا هم دقیقا مانند روش کلاهبرداری شرکت های تضامنی در تهران است که می گفتند “این مقدار پول را بدهید و دیگر هیچ کاری نداشته باشید و بعدا سود زیادی می کنید” در حالی که شما باید روی همه موارد نظارت داشته باشید و به حرف هیچ فردی، بسنده نکنید.

2 پاسخ
  1. علی
    علی گفته:

    بسیار ممنون از راهنمایی دقیق تون.
    در صورت امکان توضیحات مربوط به روند کار با جزییات بیشتری قید بشه تا کاملن آگاهانه اقدام کنیم.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *